O mase

Příběh našeho hovězího masa

Naše maso pochází z býčků do 28 měs. věku masných plemen Simental, Charolais a Blonde ´d Aquitaine (francouzská plemena). Zvířata chováme ve volném ustájení s venkovními výběhy a jsou krmena výhradně přirozenými a na živiny bohatými krmivy z vlastní produkce, což má pozitivní vliv na kvalitu masa.

Samozřejmostí je vyloučení preventivního užívání antibiotik, hormonů, masokostních mouček atd. Dalším důležitým krokem je rychlá a bezstresová porážka, na kterou sami dohlížíme a probíhá nedaleko na malých rodinných jatkách. Porážíme a zpracováváme maso pouze z vlastního skotu.

Specializujeme se na prodej koncovým zákazníkům, ale dodáváme maso také do místní restaurace. Maso prodáváme především ve formě rodinných balíčků (obsahují kombinaci předního a zadního masa), objednat si u nás můžete ale také speciality – mělněné maso, nízký a vysoký roštěnec, svíčkovou, kostky na guláš atd. Díky přímému prodeji z farmy se nám daří udržet příznivou cenu.

Naši kompletní nabídku a termíny porážek naleznete na úvodní stránce a v našem eshopu.

Zrání masa

Welfare zvířat a kvalitní krmiva  jsou dobrým základem pro chutné a kvalitní maso. Bohužel tyto faktory nestačí k tomu, aby hovězí maso bylo křehké a aromatické. Tyto vlastnosti získává až poté, co projde zráním. Zrání masa je složitý technologický a fyziologický proces, který vyžaduje přesnou teplotu i vlhkost. Během tohoto procesu dochází k enzymatickým procesům a změně pH, které zajistí, že se tuhé a pružné maso mění na maso měkké, křehké a příjemně aromatické. Zrání masa probíhá po dlouhou dobu  (u hovězího masa min. 12 dní  tzv. suché zrání) při teplotě v rozmezí  0 až + 2°C.  Po rozbourání a zabalení do vakua proces zrání pokračuje – probíhá tzv. mokré zrání.

Maso se k vám tedy dostane perfektně vyzrálé a je vhodné k přímé kuchyňské úpravě nebo uskladnění. Zakoupením našeho masa si zkrátka zajistíte luxusní kulinářský požitek z vašeho regionu 🙂

A proč vůbec jíst hovězí?

Hovězí maso je zdrojem velmi kvalitních bílkovin a má vysoký obsah železa, bez kterého se neobejde žádná buňka v našem těle; zinku, který je nenahraditelný pro správnou funkci imunitního systému; dále obsahuje selen, vitaminy skupiny B a další nepostradatelné živiny. Hovězí maso je velmi libové – obsah tuku je srovnatelný s kuřecím masem bez kůže a rybami a můžete jej tím pádem zakomponovat do vašeho dietního plánu. Po kvalitní kulinářské úpravě jím potěšíte nejen svůj žaludek, ale také odborníky na výživu. Hovězí maso je chuťově výrazné – bez přílišného dochucování si jej zamilují všichni členové rodiny včetně nejmenších, když začínáte s masozeleninovými příkrmy.

Dárkový poukaz

Potěšte své blízké a darujte jim poukázku v hodnotě od 500 Kč na hovězí balíčky i speciality!

Zavolejte, napište a nebo si ho zakupte v našem eshopu