O mase

Příběh našeho hovězího masa

Naše maso pochází z býčků do cca 24 měs. věku masných plemen Simental, Charolais, Blonde ´d Aquitaine (francouzská plemena) a Angus aberdeen (britské plemeno). Zvířata chováme od věku cca 5 měsíců ve volném ustájení s venkovními výběhy a jsou krmena výhradně přirozenými a na živiny bohatými krmivy z vlastní produkce, což má pozitivní vliv na zdraví zvířat a tím samozřejmě také kvalitu jejich masa.

Dalším důležitým krokem je rychlá a bezstresová porážka, na kterou sami dohlížíme a probíhá nedaleko na malých rodinných jatkách. V budoucnu bychom rádi vybudovali vlastní porážecí prostory, abychom minimalizovali stres zvířat z jakkoliv dlouhé přepravy. Porážíme a zpracováváme maso pouze z vlastního skotu.

Specializujeme se především na prodej koncovým zákazníkům. Maso prodáváme ve formě různě velkých (3 kg, 6 kg, 9 kg) rodinných balíčků, které obsahují kombinaci předního a zadního masa; objednat si u nás můžete ale také speciality – nízký a vysoký roštěnec na steaky, špalíky z pravé svíčkové, kostky na guláš, mělněné maso atd. Nově máme v nabídce také hovězí tataráček, který připravujeme pouze z dokonale očištěného výběrového zadního masa. Nabídka je opravdu pestrá a my věříme, že si u nás každý přijde na své 🙂 Navíc se nám díky přímému prodeji z farmy daří stále udržet příznivou cenu.

Naši kompletní nabídku a termíny porážek naleznete na úvodní stránce a v našem eshopu.

Zrání masa

Welfare zvířat a kvalitní krmiva  jsou dobrým základem pro chutné a kvalitní maso. Bohužel tyto faktory nestačí k tomu, aby hovězí maso bylo křehké a aromatické. Tyto vlastnosti získává až poté, co projde zráním. Zrání masa je složitý technologický a fyziologický proces, který vyžaduje přesnou teplotu i vlhkost. Během tohoto procesu dochází k enzymatickým procesům a změně pH, které zajistí, že se tuhé a pružné maso mění na maso měkké, křehké a příjemně aromatické. Zrání masa probíhá po dlouhou dobu  (u hovězího masa min. 12 dní  tzv. suché zrání) při teplotě v rozmezí  0 až + 2°C.  Po rozbourání a zabalení do vakua proces zrání pokračuje – probíhá tzv. mokré zrání.

Maso se k vám tedy dostane perfektně vyzrálé a je vhodné k přímé kuchyňské úpravě nebo uskladnění. Zakoupením našeho masa si zkrátka zajistíte luxusní kulinářský požitek z vašeho regionu 🙂 Ke každému nákupu Vám pro inspiraci poskytneme návod (doporučení) na kulinářskou úpravu jednotlivých druhů masa u vás doma. Uvidíte, že vařit s VYZRÁLÝM hovězím masem je opravdová radost 🙂

Vyzvednutí masa

Pokud si u nás maso objednáte, máte na výběr z více možností, jak maso převzít:

  1. Vyzvednutí u nás na farmě – zdarma v uvedený termín (úvodní strana) předem vám vždy zašleme sms s časovým rozmezím, kdy si k nám můžete pro maso jezdit
  2. Závoz do Benešova, Týnce nad Sázavou a blízkého okolí – zdarma,
  3. 10 – 20 km – poplatek 50 Kč,
  4. 20 – 35 km – poplatek 100 Kč,
  5. 35 – 50 km – poplatek 150 Kč

Na přesném termínu a čase se domlouváme individuálně dle našich a vašich aktuálních možností

Závozy probíhají zpravidla první a druhý den po výdeji u nás na farmě, zavážíme vlastním chladícím vozem a to pouze v regionech BENEŠOV A PRAHA.

A proč vůbec jíst hovězí?

Hovězí maso je zdrojem velmi kvalitních bílkovin a má vysoký obsah železa, bez kterého se neobejde žádná buňka v našem těle; zinku, který je nenahraditelný pro správnou funkci imunitního systému; dále obsahuje selen, vitaminy skupiny B a další nepostradatelné živiny. Hovězí maso je velmi libové – obsah tuku je srovnatelný s kuřecím masem bez kůže a rybami a můžete jej tím pádem zakomponovat do vašeho dietního plánu. Po kvalitní kulinářské úpravě jím potěšíte nejen svůj žaludek, ale také odborníky na výživu. Hovězí maso je chuťově výrazné – bez přílišného dochucování si jej zamilují všichni členové rodiny včetně nejmenších, když začínáte s masozeleninovými příkrmy.

Dárkový poukaz

Potěšte své blízké a darujte jim poukázku v hodnotě od 500 Kč na hovězí balíčky i speciality!

Zavolejte, napište a nebo si ho zakupte v našem eshopu